Kjøttsalg i april

Vi har utsatt det planlagte kassesalget av kjøtt i april, korona-situasjonen gjør logistikken rundt slakting og skjæring mer omfattende enn normalt. Vi vurderer fortløpende når det lar seg gjennomføre med ny runde. Hvis noen vet de vil ha en kasse ved neste anledning send gjerne mail. Vi har en del stykningsdeler og kjøttdeig på lager. Hvis noen ønsker å kjøpe ta kontakt på e-post (bergergaard@grassfora.no) eller telefon (Linda 91314197) og avtal tid. Vi tar imot en kunde av gangen og er nøye med hygienen. Sitter du i karantene kan vi levere innen en viss avstand, ta kontakt så ser vi hva vi kan få til.

Våren er i full ankomst her på Berger, det spirer og gro både ute og inne. I fjøset er en ny runde med kalving i gang, så langt i år har vi fått seks fine kalver. Vi har et lite forsøk gående inne hvor vi har sådd karse i jord av gammel kompost, kompost med hestemøkk og ny kompost med talle fra fjøset. Spennende å se forskjellen. (Bildet er tatt på dag 3). Ute på jordene foregår på sett og vis samme forsøk men i større skala!

Livet går med andre ord sin vante gang for gårdens dyr og planter, samtidig som Korona-krisen setter store deler av samfunnet ut av spill. Her på gården prøver vi å unngå all aktivitet som ikke er nødvendig, og vi forholder oss til myndighetenes smittevernråd i tillegg til de generelle smittetiltakene vi har på gården til vanlig. Problemstillingen omkring utenlandsk arbeidskraft opptar oss i høy grad, i sesongen har vi vanligvis et fast team med svært flinke arbeidere fra Vietnam.

Ellers er arbeidet med ny kjøkkenhage i gang. Settepoteter er bestilt og vi klargjør det planlagte området for såing av gulrøtter, beter og løk. Vi håper på en god avling for salg i gårdsbutikken. Det blir moro om vi kan tilby gode, kortreiste grønnsaker i tillegg til jordbær, bringebær og moreller her på Berger. I disse dager blir man ekstra oppmerksom på verdien av norsk matproduksjon, og vi ønsker å bidra til høyere selvforsyning her i bygda. Velkommen for en hyggelig handel når sesongen starter.

Dølahestene våre koser seg ute i vårsola.