Kortreiste matretter – frukt, bær, kjøtt, potet og grønt.

For en sesong det har vært – tusen takk til alle gode kunder som har vært innom gårdsbutikken. Jordbæra har hatt et fantastisk år, det har vært store og smakfulle bær av sorten Rumba. På tampen av jordbærsesongen hadde vi en helg med selvplukk, noe som var veldig populært. Med påmelding og regler for smittevern fikk vi gjennomført på en god måte. Bringebæra har dessverre ikke trivdes med været – en kjølig juli og tidvis mye regn førte til liten avling. Morellene derimot har vært helt nydelige, de er heldigvis «under tak» i tunellene sine, noe som sikrer svært god kvalitet.

Frukt- og bærsesongen er over for i år, men vi holder gårdsbutikken åpent en stund framover. Vi har rikelig med poteter og kjøtt, både kjøttdeig og stykningsdeler. I tillegg er det fortsatt litt grønnsaker; i dag kål, sukkererter, gulrøtter og tomater. Utvalget varierer noe.

Kyr og kalver storkoser seg på beite, det har vært en fin sommer for dem alle. Vi har beiter flere steder i bygda, gjengen som går ved «sommerfjøset» er de voksne kuene med kalv. Hjemme på gården går ungdyra. Ellers har vi fraktet dyr både hit og dit til leide beiter, vi er glade for at mange ser verdien av å ha dyr gående på beite. De rydder effektivt kvist og kvast, og skaper flotte kulturlandskap. Til sist får vi igjen nydelig kjøtt.

Vi går høsten i møte med mange oppgaver – 2. slåtten er akkurat ferdig. Bringebærbuskene blir beskjært og bindt opp, det sprøytes for ugress i jordbærfeltet og vi forbereder for å plante et nytt morellfelt til neste år. Høstinga er heller ikke ferdig, vi venter i spenning på at eplene våre skal bli klare. Vi plantet et felt epler i vår, og det ser ut til at det blir en fin liten avling allerede i år. Eplene får du kjøpt i gårdsbutikken så snart de er klare.