Takk for i år

Gårdsbutikken har stengt for i år, vi sier oss godt fornøyd med sesongen 2020. Etter at de siste morellene var spist har vi holdt gårdsbutikken åpen med salg av kjøtt, grønnsaker, poteter og epler. Det har vært fri tilgang på (hånd)sprit gjennom hele sesongen, takk for at alle har bidratt til godt smittevern med håndvask før besøk og avstand i gårdsbutikken. Det ble dessverre dårlig med smaksprøver i år, la oss håpe på en mer normal sesong og et bedre år for alle i 2021.

Eplesortene Asfari og Rosette ble høstet fra et eplefelt vi plantet i samarbeid med en nabogård i vår. Eplene ble godt mottatt av kundene og til neste år blir det mer å få kjøpt. Avlingen var naturlig nok ikke så stor dette første året, og vi ble utsolgt for egne epler etter noen uker. For å kunne tilby lokale epler litt lengre fylte vi opp med epler fra nabogården, av sortene Elstar, Discovery, Aroma og Sommernattsdrøm.

Potetsalget gikk også bra, det har vært stor interesse for å få kjøpe lokalproduserte poteter. Vi dyrket et liten potetåker i år, og avlingen endte på omtrent 600 kg. Alt jobben med potetene ble gjort for hånd, og uten sprøytemidler eller kunstig gjødsling. Det var gøy og lærerikt, men svært arbeidskrevende! Vi får se hva vi skal gjøre til neste år, men vi har iallfall bekreftet at etterspørselen er stor.

Grønnsakshagen ga oss mye god mat, her ble også alt arbeid gjort for hånd og uten sprøytemidler. Spesielt fornøyd var vi med sukkerertene og salaten, og tomatene ble veldig gode. Prosjektet med grønnsaker var helt nytt for oss, og vi har fått masse erfaringer vi kan ta med oss i planleggingen for neste sesong.

Vi slaktet to okser i oktober og leverte ut mange kasser. Kjøttet som ble igjen har vært tilgjengelig i gårdsbutikken, mange har vært innom for å kjøpe og spesielt kjøttdeigen går det mye av. Kjøttdeigen fra våre dyr har litt høyere fettprosent enn den du kjøper i butikken, og er mer smakfull. Fordelene med kjøtt fra grassfôra okser kan du lese mer om under «grassfora storfe» i menyen overfor.

Selv om gårdsbutikker er stengt er det fortsatt mulig å kjøpe kjøtt etter avtale. Pr nå har vi stykningsdelene Osso bucco, top shoulder steak, grillribbe og ytrefilet (1 stk). Vi har en del kjøttdeig og kraftbein. Hvis du vil kjøpe ta kontakt med Linda på telefon 91314197, Facebook @Berger Gård eller e-post bergergaard@grassfora.no. Neste runde med kassesalg er planlagt til tidlig februar, du kan bestille allerede nå (årets julegavetips?).

Stor takk til alle som har handlet hos oss i år, fra første dag med jordbær 19. juni til siste dag 31. oktober med kjøttsalg. Det er morsomt å satse på matproduksjon når det er så stor interesse for å handle lokalt!

Bildet er av de nye kalvene som har blitt født i oktober, godt å tygge på noen strå innimellom all melka.