Sesongstart!

Vi åpner gårdsbutikken i dag og gleder oss masse til å selge førsteklasses varer direkte til dere forbrukere. Først ut er jordbæra.

I år har vi tre sorter, Rumba, Flair og Malwina. Nå har vi Rumba for salg i butikken, dette er store delikate bær med deilig og frisk smak. Utover sesongen blir de gradvis søtere. Sortene Flair og Malwina plantet vi i vår, hele 16.000 småplanter kom i jorda i løpet av noen få dager! Vi er veldig spente på når vi kan høste og hvilken smak det blir på bærene.

Neste uke blir det storfekjøtt å få kjøpt i gårdsbutikken, det blir godt utvalg av forskjellige stykningsdeler og kjøttdeig. Vi har også kraftbein til en rimelig penge.

Bringebæra og morellene kommer etterhvert, i fjor høstet vi bringebær fra 10. juli og moreller fra 15. juli. Det er like spennende hvert år å gå og vente på modne bær og frukter – vær og vind avgjør når de er klare.

Det var veldig populært med poteter i fjor, så i år har vi doblet mengden settepoteter og håper på en god avling. Vi har satset på to sorter i år, Nansen og Evolution. Potetplantene har allerede begynt å komme opp av jorda, men det er nok et par måneder igjen før de er klare for å høstes.

Etter hard prioritering i vår måtte vi velge bort grønnsakshage – døgnet har bare ikke nok timer. Vi har mangel på arbeidskraft i år som i fjor, og grønnsaksdyrking i småskala er tidkrevende arbeid. Hvis noen der ute fortsatt mangler sommerjobb ikke nøl med å ta kontakt, vi har bruk for flere ivrige hender i jordbæråkeren.

Vi ønsker alle velkommen til Berger Gård for en hyggelig handel – god sommer!

Nydelig Rumba! …med Gunn?