Sommeren er på hell

Det har vært travelt på gården i sommer med mye frukt og bær, rekordbesøk i gårdsbutikken, og både gamle og nye ansatte. Vi er veldig glade for å se at så mange setter pris på å handle lokal mat! I tillegg til kjøtt, frukt og bær har vi solgt italiensk is fra gårdsbutikken. Den blir laget av et italiensk ektepar som leier kjøkken på Berger Gård. Vi anbefaler å komme innom for en smak hvis du ikke allerede har prøvd den ut.

På starten av sommeren kjøpte vi 25 små griser, de er veldig morsomme dyr som nå begynner å nærme seg slaktemodne. Les mer om grisene på https://grassfora.no/griser, der finner du info om bestilling også. Høres det ikke herlig ut å fylle opp fryseren med vinterens forbruk av svinekjøtt fra griser du vet hvor kommer fra? Hos oss går de inn og ut av fjøset som de vil, de har store skogsområder ute hvor de leker, finner mat og koser seg i gjørma. Sånt blir det god mat av!

Kuene lever livets glade dager på beite, og det skal de gjøre en stund til. Vanligvis ender beitesesongen rundt 1. oktober. På sommeren består jobben vår av å se til dyrene på beite, reparere gjerder og sørge for at vannkarene virker som de skal. Vi har fått tre kalver i løpet av sommeren, alle er friske og fine. De koser seg veldig sammen med resten av flokken, det blir gøy å bli bedre kjent med de når de skal inn i fjøset til vinteren.

Vi er akkurat ferdig å høste de siste morellene for i år, og både jordbær- og bringebærsesongen er over. Nå gleder vi oss til eplene er klare for høsting! Vi har også poteter som begynner å blir klare, så det er bare å følge med.