I sesongen åpner gårdsbutikken med sola og stenges til kvelds, vi tar VIPPS, kort og kontant. Ønsker du en kurv eller tre med frukt og bær er det bare å svinge innom. Skal du ha hele kasser med bær lønner det seg å bestille. Bestillinger er alltid med forbehold om nok bær – vi er svært avhengig av riktig vær for å få den kvaliteten vi ønsker. Vi oppdaterer vår Facebookside «Berger Gård» daglig med hva vi har i gårdsbutikken og hvilke priser som gjelder. Du kan også ringe oss eller sende e-post om det er noe du lurer på eller om du vil bestille.

Vi dyrker jordbær, bringebær, moreller og epler som du kan kjøpe direkte fra gårdsbutikken. Jordbæra og bringebæra dyrkes på friland, altså rett i bakken uten tak over. Dette gir nydelig smak, men man er prisgitt været – hvor lenge sesongen varer og hvor stor avlingen blir er like spennende hvert år. Bringebærsorten vi har heter Glen Ample. Morellene dyrkes i tunell, noe som gjør at de ikke er like utsatt for vær og vind som jordbæra og bringebæra. Vi har tre sorter: Belise, Van og Lapins. Vi har vanligvis moreller fra andre uka i juli og fire uker framover. Bringebær pleier å være i omtrent samme periode. Epler kommer i slutten av august/tidlig september. Av eplesorter dyrker vi Asfari (gul) og Rosette (rød). Vi samarbeider med naboen om epledyrkinga, og vi får en del epler til gårdsbutikken derfra: Gravenstein, Aroma, Discovery, Sommernattsdrøm mfl. Utvalget kan variere fra år til år.

Jordbærsorter

Sesongen 2023 har vi fire sorter jordbær, vi håper sesongen varer i ca. 2 måneder, fra tidlig juni til tidlig august. Kulde og regn forkorter sesongen, så det vil variere fra år til år hvor lenge vi har bær. Under ser du bilde av de ulike sortene (etter modningsrekkefølge):

Sosiale medier

#bergergaard #bergerbær
#berger

Neste kjøttsalg

icon
Kassesalg storfe: På lager.
Bestill via e-post i dag!