Pris: 140 kr/kg for halv gris. 130 kr/kg for hel gris.

Grisekasse 8,5-9 kg: 1500 kr. Innhold: Ribbe (1,8-2 kg), mørbrad eller ytrefilet, stek, koteletter, bog og skank. 0,7 l eplemost og 1 kg epler.

På sommeren har vi griser på Berger Gård. Grisene kommer i starten av sommeren, de er rundt 12 uker og veier ca. 30 kg. I år har vi 25 fine griser som er blanding av rasene Landsvin og New Hampshire. Den første tiden bor grisene i løsdriftsfjøset hvor de har fri tilgang på mat og vann, halm til å sove i, høy og torv til lek og utforskning. Når de har blitt kjent med oss og sine nye omgivelser får de komme ut på et stort uteområde rett ved fjøset. De kan bade i bekken, grave rundt i skogen etter røtter, mark og annet snask, og de kan gå inn i fjøset når de vil ha en ordentlig hvil. Vi har tilsyn med grisene minst en gang om dagen for å se at alle har det bra (og er på rett side av gjerdet!). Grisene fôres i hovedsak med kraftfôr og de finner mye godt i bakken ute. Det blir også mye frukt og bær som ikke holder butikkstandard.

Etter ca. tre måneder hos oss veier grisene opp mot 125 kg og er klare for slakt. De blir hentet i samlet flokk av dyrebil fra Furuseth Slakteri på Dal (ca. 2 timer kjøring). På slakteriet blir de avlivet og slaktet, før skrottene blir skjært og pakket hos Kjus Kjøttskjæring på Ås. Vi henter kjøttet hjem til gården hvor vi fordeler etter bestillingene vi har fått. Du kan bestille en hel eller en halv gris, kjøttet må hentes hos oss til avtalt tid – som vil være en gang i september.

En hel gris veier 125 kg levende, og vil ha en slaktevekt på omtrent 100 kg. Innen kjøttet er ferdig skjært og pakket står man igjen med ca. 80 kg (hel gris). En halv gris vil da være ca. 40 kg. Vekt kan variere fra gris til gris, vi kan derfor ikke si nøyaktig på forhånd hvor mange kg. du som kunde får.

En halv gris vil vanligvis utgjøre:

2 skanker, 3-4 bogstykker, nakkekoteletter, nakkestykke med bein, sideflesk, to ribber (om grisen er stor nok), to ytrefilet på beinet, indrefilet, koteletter, flatbiff, mørbrad på beinet, 3-4 surra skinkesteker, ca. 2 kg kjøttdeig, en pose kraftbein og spekk. (Se bilder under «svinekjøtt»).

Send e-post eller ring for å bestille, husk å skriv om du vil ha hel eller halv gris.

Sosiale medier

#bergergaard #bergerbær
#berger

Neste kjøttsalg

icon
Pr nå: Stykningsdeler på lager. Neste kassesalg: Tidlig desember 2021.
Bestill via e-post i dag!