På lager (oppd. 21.05.2024)

Kraftbein, kjøttdeig og diverse stykningsdeler. Har et par storfekasser også.

Kassesalg

Pris: 230 kr/kg.
En kasse er på ca 10 kg og fordelingen er omtrent slik:

  • 2 kg biffkjøtt
  • 2 kg diverse stykningsdeler
  • 2 kg suppe-/grytekjøtt
  • 4 kg kjøttdeig

Kassenes innhold vil være noe forskjellig, men har tilnærmet lik verdi, kvalitet og bruksområdene. Et dyr gir vanligvis nok kjøtt til ca 15-20 kasser, og da forstår man at kassene vil være noe forskjellig – man får for eksempel ikke 20 mørbrad fra et dyr.

Når du kjøper kasse kan du få med kraftbein uten tillegg i prisen. Det er enkelt å lage sin egen kraft, og veldig smakfullt i saus, supper og gryter.

Vi anbefaler Matprat sine sider for å lære mer om hvor på dyret kjøttstykkene kommer fra og hva de kan brukes til. Kjøttet du får er merket med navn, og du finner igjen de fleste i oversikten til Matprat. Man kan også ta kokebøker eller Google til hjelp!
https://www.matprat.no/matnyttig/oppdelingsguiden/storfe/

Stykningsdeler, suppekjøtt og kjøttdeig

Vi selger stykningdeler, suppe-/grytekjøtt, kjøttdeig og kraftbein i tillegg til kassesalget. Etter utdeling av kassene som er forhåndsbestilt, selges det som er igjen direkte fra gårdsbutikken på gitte tidspunkt. Vi legger ut tidspunkt på hjemmesiden og Facebook. Det er også mulig å avtale egen tid, bare ta kontakt med oss så finner vi en dag som passer. Se priser og bilder under (trykk på bildene for full størrelse).

Priser 2024

Veien fra fjøset til middagsbordet

Kjøttet du kjøper av oss kommer som oftest fra okser eller kviger mellom 18-24 mnd. Av og til sender vi voksne kuer til slakt også, de har ofte et mer marmorert kjøtt med noe mer fett enn ungdyra. For å få vite mer om dyrene våre kan du se under «Grassfora storfe».

Fra oss sendes dyrene til slakteriet når de passe størrelse. Det er strenge krav til transport, avlivning og hygiene som skal ivareta dyrevelferd og matsikkerhet. Vi bruker Furuseth slakteri på Dal, knappe 2 timer unna. Slaktet mørnes på slakteriet 4-5 dager før det fraktes videre til Kjus Kjøttskjæring i Ås, hvor det henger til mørning i rundt 14 dager før nedskjæring og vakuumpakking. Alle pakkene merkes med navn og dato for slakting, pakking og siste forbruksdato. Mørningsprosessen fortsetter selv om kjøttet er vakuumpakket så lenge det ligger på kjøl. Vi henter kjøttet hos Kjus i kjølebilen vår og fordeler i kasser hjemme på gården.

Når kjøttet når siste forbruksdato må det fryses. Det er viktig å merke seg at siste forbruksdato gjelder ved ubrutt kjølekjede, det vil si når kjøttet har vært oppbevart mellom 0-4 grader hele tiden. Hvis kjøttet blir utsatt for høyere temperatur reduseres holdbarhetsdatoen. Om du har langt å kjøre kan det derfor være lurt å ta med kjølepose el. når du hente kjøttet, evt. fryse det tidligere enn siste forbruksdato for å være sikker på at kjøttet ikke blir skjemt.

Skulle du har spørsmål eller tilbakemeldinger angående kjøttet du har kjøpt ta kontakt på e-post eller telefon.

Bestilling og betaling

Bestilling av kasser gjøres via e-post til bergergaard@grassfora.no. Har du ikke e-post kan du bestille via telefon. Når du har bestilt får du bekreftelse på bestillingen og forventet utleveringsdato. Skulle vi få flere bestillinger enn vi har kjøtt til vil du få beskjed om å vente til neste runde/evt. stå på venteliste.

Hver kasse veies og pris er 225 kr/kg. Kraftbein følger med uten tillegg i prisen. Prisliste for stykningsdeler, suppe-/grytekjøtt og kjøttdeig finner du i oversikten over. Betaling skjer når man henter kjøttet, vi tar VIPPS og kontant. Hvis du ønsker faktura må du gi beskjed på forhånd.

Sosiale medier

#bergergaard #bergerbær
#berger

Neste kjøttsalg

icon
Kassesalg storfe: Juni 2024.
Bestill via e-post i dag!