Fra 2020 vil vi tilby både kassesalg og salg av stykningsdeler, suppe-/grytekjøtt, kjøttdeig og kraftbein. Vi tar imot bestillinger på kasser, resten av salget foregår på gitte tidspunkt i gårdsbutikken.

Kassesalg

Pris: 220 kr/kg.
En kasse er på ca 10 kg og fordelingen er omtrent slik:

  • 3-4 kg stykningsdeler
  • 2-3 kg suppe-/grytekjøtt
  • 3-4 kg kjøttdeig

Kassenes innhold vil være noe forskjellig, vi prøver å fordele slik at kvaliteten og bruksområdene for kjøttet er omtrent lik i alle. Et dyr gir vanligvis nok kjøtt til ca 15-20 kasser, og da forstår man at kassene vil være noe forskjellig – man får for eksempel ikke 20 mørbrad fra et dyr.

Når du kjøper kasse kan du få med kraftbein uten tillegg i prisen. Det er enkelt å lage sin egen kraft, og veldig smakfullt i saus, supper og gryter.

Vi anbefaler Matprat sine sider for å lære mer om hvor på dyret kjøttstykkene kommer fra og hva de kan brukes til. Kjøttet du får er merket med navn, og du finner igjen de fleste i oversikten til Matprat. Man kan også ta kokebøker eller Google til hjelp!
https://www.matprat.no/matnyttig/oppdelingsguiden/storfe/

Stykningsdeler, suppekjøtt og kjøttdeig

Vi selger stykningdeler, suppe-/grytekjøtt, kjøttdeig og kraftbein i tillegg til kassesalget. Etter utdeling av kassene som er forhåndsbestilt, selges det som er igjen direkte fra gårdsbutikken på gitte tidspunkt. Vi legger ut tidspunkt på hjemmesiden og Facebook.

Priser

Veien fra fjøset til middagsbordet

Kjøttet du kjøper av oss kommer fra okser mellom 18-24 mnd. Av og til sender vi kviger/unge kuer til slakt også, de vil være i samme alder som oksene. For å få vite mer om dyrene våre kan du se under «Grassfora storfe».

Fra oss sendes dyrene til slakteriet når de passe størrelse. Det er strenge krav til transport, avlivning og hygiene som skal ivareta dyrevelferd og matsikkerhet. Vi bruker Furuseth slakteri på Dal, knappe 2 timer unna. Slaktet mørnes på slakteriet 4-5 dager før det fraktes videre til Kjus Kjøttskjæring i Ås, hvor det henger til mørning i rundt 10 dager før nedskjæring og vakuumpakking. Alle pakkene merkes med navn og dato for slakting, pakking og siste forbruk. Mørningsprosessen fortsetter selv om kjøttet er vakuumpakket så lenge det ligger på kjøl. Vi henter kjøttet hos Kjus i kjølebilen vår, og fordeler i kasser hjemme på gården.

Når kjøttet når siste forbruksdato må det fryses. Det er viktig å merke seg at siste forbruksdato gjelder ved ubrutt kjølekjede, det vil si når kjøttet har vært oppbevart mellom 0-4 grader hele tiden. Hvis kjøttet blir utsatt for høyere temperatur reduseres holdbarhetsdatoen. Om du har langt å kjøre kan det derfor være lurt å ta med kjølepose el. når du hente kjøttet, evt. fryse det tidligere enn siste forbruksdato for å være sikker på at kjøttet ikke blir skjemt.

Skulle du har spørsmål eller tilbakemeldinger angående kjøttet du har kjøpt ta kontakt på e-post eller telefon.

Bestilling og betaling

Bestilling av kasser gjøres via e-post til bergergaard@grassfora.no. Har du ikke e-post kan du bestille via telefon. Når du har bestilt får du bekreftelse på bestillingen og forventet utleveringsdato. Skulle vi få flere bestillinger enn vi har kjøtt til vil du få beskjed om å vente til neste runde/evt. stå på venteliste.

Hver kasse veies og pris er 220 kr/kg. Kraftbein følger med uten tillegg i prisen. Prisliste for stykningsdeler, suppe-/grytekjøtt og kjøttdeig finner du i oversikten over. Betaling skjer når man henter kjøttet, vi tar VIPPS og kontant. Hvis du ønsker faktura må du gi beskjed på forhånd.

Sosiale medier

#bergergaard #bergerbær
#berger

Neste kjøttsalg

icon
Oktober 2020: Stykningsdeler og kjøttdeig til salgs i gårdsbutikken.
Bestill via e-post i dag!